Népi Játékok

Minden korosztály, így akár felnőttek számára is élvezhető ügyességi játékok. Saját készítésűek: fából, illetve vesszőből készültek. Városi napokon, céges rendezvényeken mindig nagy sikerük van a gyerekek körében.

Gólyaláb Egész Európában ismert, jó egyensúly érzéket igénylő játék. A fából készült különböző magasságúra kialakított lábak hajdanán a mocsaras vidékek legpraktikusabb közlekedési eszközei voltak. Manapság különböző játékos versengésekre használják. 

 

Diótörő Nagy ügyességet igénylő játék, amely két fővel játszható. Az egyik játékosnak a dió adagolása a feladata, míg a másiké a kiérkező dió feltörése .A cső magasabban levő részéből gurítható egyenként a dió, amit a földet érés pillanatában kell összetörnie kalapáccsal a guggoló másik játékosnak. Ha késik az ütéssel, a dió továbbgurul. Egyszerűnek tűnik a játék, de a diók zöme sértetlen marad....

 

Csirkepofozó Egy mogyoróbot vagy fakanál segítségével kell a felakasztott csirkét célba ütni. Vagyis addig kell pofozni, amíg a kosárba bent nem marad. 

 

 

 

Hordólovaglás A hordólovaglás francia ügyességi játék, amely jó egyensúlyérzéket kíván. A hordót a lábakra helyezett fatörzsre húzzuk. A játékos igyekszik meglovagolni a hordót, anélkül, hogy közben lecsúszna róla. A gyeplőként használható kötéllel a játékosnak a megadott célig, a fatörzs végéig kell húznia magát előre.

 

Tandem sí A páros síelés jó egyensúlyérzéket kívánó játék.Egy-egy közös lécen áll a 2 vagy több játékos, és így kell megtenniük a kitűzött távolságot. Nehezíti a feladatot, hogy a két ember egyidejű mozgása biztosítja a haladást, rajtvonaltól a célig.  

 

Célbadobó A fakeresztet, melynek végein függőleges rudak vannak, a földre helyezzük. Tőle kb 2 méterre kijelöljük a dobóvonalat, amely mögé feláll a játékos. 5 db koszorút kap, melyeket igyekszik a kereszt rúdjaira rádobni.

 

 

Lépegető Egyensúlyozó, ügyességi játék.Kötelek segítségével, különböző magasságú és hosszúságú fatalpakon kell menni, meghatározott távolságra.

 

Harci felszerelések Minden fiú imád harcolni,fakardjaink,pajzsaink lehetővé teszik a csatát.